De eerste keer

U heeft een uitnodiging gehad dat de zwemlessen voor uw zoon/dochter gaan starten. Maar wat nu?

In het bericht welke u van de zwemleider heeft ontvangen staat aangeven wanneer en hoelaat u aanwezig moet zijn. Eenmaal aangekomen kunt u zich melden bij onze administratie. Deze bevindt zich in de hal tegenover de ingang. Nadat u zich heeft gemeld moet u hoogstwaarschijnlijk even wachten tot het tijd is om naar binnen te gaan.

Als het seintje is gegeven kan uw kind zich gaan omkleden. Vervolgens kunt u wachten bij de douche totdat een medewerker u en uw kind komt ophalen om mee te gaan naar het zwembad voor een korte introductie rondleiding.

Tijdens de eerste les wordt er bekeken wat de vaardigheden van het kind zijn.

 - Is het "watergewend"?

 - Kan het al drijven?

 - Kan het misschien al een zwemslag maken?

Aan de hand van onze bevindingen wordt uw kind in de juiste groep geplaatst. Wij hebben namelijk meerdere groepjes met verschillende niveau's. Ieder groepje heeft zijn eigen kleur. Dit wordt aangegeven door de kleur van het bandje wat de kinderen krijgen. Zo hebben we op volgorde van begin naar gevorderd: Groen, Oranje, Rood en Blauw. Hierna volgt het ABC.

Wij hebben voor deze kleuren gekozen om voor de kinderen een waardering aan te geven. Tevens onthouden zij gemakkelijker bij welk bad zij zwemmen. Ook is hiermee een deel veiligheid ingebouwd omdat al onze instructeurs weten welke kleur in het diepe bad thuis hoort.

Medewerkers

Terug naar boven