Diplomazwemmen

Als uw kind aan alle eisen van het betreffende bad voldoet, krijgt het een overgangsdiploma of mag het gaan diplomazwemmen. Dit geeft weer wat het kind op dat moment kan.
 

Overgangsdiploma

Deze diploma's zijn bestemd voor het traject tot het A-diploma. Als het kind bijvoorbeeld bij de eenden zwemt en alle vaardigheden beheerst mag het naar het volgende bad: de vissen. Op dit moment krijgt het kind een extra gekleurd bandje. Deze moet in de hal bij de administratietafel ingeleverd worden, samen met het bandje wat hij/zij altijd al tijdens de les droeg. Zo weet de administratie welk diploma het kind krijgt. De week erna zal uw kind het diploma ontvangen (tegen een kleine financiële bijdrage) en mag het naar het volgende badje. Eenmaal in het nieuwe groepje ontvangt het kind een nieuw bandje met de juiste groepskleur. Indien het kind geen extra bandje krijgt, mag hij/zij dus nog niet door naar het volgende badje. 
 

Diplomazwemmen

Voor het A-, B- en C-diploma worden meer eisen gesteld. Dit is dan ook een heel programma wat kinderen af moeten leggen. Hiervoor wordt eerst 'proefzwemmen' georganiseerd. Op dit moment worden de kinderen beoordeeld of zij aan alle eisen voldoen. Als alles voldoende is, mag het kind deelnemen aan het officiele diplomazwemmen.
*Hierbij mogen ouders, broertjes/zusjes en opa's en oma's meekijken hoe het kind het doet. Als het kind ook hier alle eisen voldoende heeft afgelegd krijgt hij/zij een diploma. De eerstvolgende les zal hij/zij automatisch starten bij het volgende diploma.

*U mag de zwemzaal met slofjes of op blote voeten betreden. Schoenen met hogere hakken mogen helaas niet worden gedragen omdat deze de slofjes kapot maken. Tevens mogen kinderwagens of andere 'voertuigen' die op de straat rijden niet mee naar binnen.

Medewerkers

Terug naar boven