Welkom

Welkom bij Zwemvereniging LAC Rotterdam

Wij zijn een zwemvereniging met ca 200 leden en huren zwemwater in Sportcomplex De Wilgenring in de wijk Schiebroek. 

De activiteiten die wij geven zijn:

- leszwemmen voor het Zwem ABC voor kinderen vanaf 5 jaar t/m 17 jaar,

- leszwemmen voor Zwemvaardigheid en snorkelen voor kinderen na het Zwem ABC,

- recreatief zwemmen en conditiezwemmen voor volwassenen.

Bent u geinteresseerd in één van de activiteiten, dan kunt u het inschrijfformulier voor de wachtlijst  invullen. U krijgt een bevestiging van uw inschrijving en of er wel of geen wachtlijst is. Zodra er plaats is krijgt u bericht wanneer u of uw kind kan beginnen.

Wilt u alleen meer informatie, dan kunt u op het inschrijfformulier bij 'opmerkingen' uw vraag stellen en krijgt u hierop antwoord.

Onze instructeurs (m/v) brengen met plezier, op vrijwillige basis, hun kennis op zwemgebied over aan anderen volgens de richtlijnen van het Nationaal Platform Zwembaden| NRZ

Zv LAC Rotterdam heeft op 3 juli 2014 als eerste zwemvereniging in Nederland de Licentie Zwem ABC ontvangen en is daarmee een erkend opleidings- en exameninstituut volgens de richtlijnen van de NPZ|NRZ:

Op 3 oktober 2016 is er een steekproef gehouden door een afgevaardigde van de NPZ/NRZ. Daarvan is de uitkomst positief: 'Uit de steekproef is gekomen dat LAC Rotterdam in de praktijk uitvoert wat op papier vermeld staat. Dit is gebleken uit observatie van de zwemles en uit een gevoerd interview met een aanwezige zwemlesgevende. Tevens is aangetoond dat er noodzakelijke aanvullingen en opvolgingen zijn op de kwaliteitscriteria (er is een ontruimings- en calamiteitenoefening geweest (vroeg in zwemlesseizoen 2015-2016), vakinhoudelijke (bij)scholingen).

NPZ duim met logo

   
© Zv LAC Rotterdam