Over de vereniging

Op 1 oktober 1937 is door 3 voetbalverenigingen (Leonidas, Lodewijk en Aeolus) uit Hillegersberg–Schiebroek e.o. een zwemvereniging opgericht. Deze vereniging kreeg als naam een combinatie van de beginletters die voetbal verenigingen L.L.A.Combinatie. (Afgekort met L.A.C.).
De vereniging groeide voorspoedig. Ook in de sombere oorlogsjaren nam het ledental sterk toe. Er kwam steeds meer behoefte aan Wedstrijdzwemmen en Waterpolo.
Na de oorlog kreeg de vereniging naast Elementair zwemmen 2 afdelingen erbij (wedstrijdzwemmen en Waterpolo. Met deze 3 afdelingen verspreid over 3 zwembaden in Rotterdam werd L.A.C. de grootste zwemvereniging van Rotterdam.
In 2010 is door interne (bestuurlijke) meningsverschillen de vereniging opgesplitst, waarbij het Elementair zwemmen een zelfstandige vereniging werd. Zij hebben de geschiedenis meegenomen en heten voortaan ZV LAC Rotterdam.

Zwemvereniging LAC Rotterdam heeft onder andere als doel om aan kleuters tot en met ouderen op een verantwoorde en deskundige wijze de zwemkunst goed bij te brengen. Hier gaat het niet om het zo snel mogelijk behalen van een diploma maar de leszwemmers op een ontspannen wijze naar een diploma toe brengen. Voor alle zwemdiploma's, recreatief zwemmen, conditie zwemmen, snorkelen en zwemmen voor volwassenen kan men bij ZV LAC Rotterdam onder bevoegde en bekwame leiding een mensenleven van een gezonde sport genieten.

De vereniging draait op basis van vrijwilligers. Ons hele instructtieteam (m/v) heeft in hun vrije tijd de nodige opleidingen gevolgd. Een aantal van hen zijn dan ook beroepsmatig in de zwembranche werkzaam. Uiteraard voldoen wij aan alle wettelijke regelgeving en zwembranche eisen, welke voor een veilige uitoefening van de zwemsport noodzakelijk zijn.
 

Medewerkers

Terug naar boven